طريقه تحضير واعداد تشيز كيك (Cheesecake) بسهوله ما يميز تشيز كيك ان شكله مناسب جدا انك تهديها لحد تعبرى بيه عن حبك مش شرط لزوجك اوخطيبك ممكن تعبرى بيها ع حبك لاولادك او اخواتك صحبتك جارتك والدك والدتك اى حد فى حياتك نفسك تقوليلو بحبك وشكرا انك فى حياتى وكمان هتبقى مناسبه لو عملتيها فى احتفال خاص لزوجك حبيبك وتقديم له مفاجأه بسيطه تسعده . مكونات تشيز كيك : يتم تحضيره على البارد وهو يتكون من ثلاث طبقات وتحتاج ليوم فى التحضير يعنى تعمليها قبل ما تقدميها بيوم مش فى نفس اليوم مكونات
الطبقه الاولى : 300 ج بسكويت الداجستيف 150 ج زبده مذابه يتم فرم البسكويت حتى يصبح ناعما واضافته الى الزبده المذابه ويدك فى صنه اوقالب للكيك مدهون بالزبده يتم فرد الخليط والضغط عليه جيدا حتى ياخذ شكل القالب ثويوضع فى الثلاجه حتى يتم تحضير الطبقه الثانيه مكونات
الطبقه الثانيه : 500 ج جبن كريمى واحده ونصف معلقه جلاتين بودر واحد وربع كوب ماء مغلى 2/3 كوب سكر معلقه فانيليا حبات فراوله للتزيين يتم خلط الجبن مع السكر حتى يصبح كريمى يتم اضافه الماء الساخن الى الجلاتين هتى يذوب وتركه يبرد ثم يضاف الى الجبن مع الفانليا حتى يصبح القوام مثل اللبن ويتم اخراج الطبقه الاولى وتخريمها بالشوكه وصب عليها الخليط وتقطيع الفراوله الى شكل قلب وتوزيعها بشكل منسق ثم توضع بالثلاجه حتى تتماسك تماما لمده 4 ساعات مكونات الطبقه الاخيره: وهى عباره عن الجلى ويتمتحضيره بالطريقه المعتاده لتحضير الجلى ثم يصب على الطبقه الثانيه ويدخل الثلاجه لمده اربع ساعات اخرى حتى يتماسك ثم يقطع ويقدم . فيديو خطوات تحضير التشيز كيك.
0 التعليقات:
Post a Comment